کتاب "آشنایی با روش‌های چاپ ماشینی" چاپ شد.

۲۱ خرداد ۱۳۹۶ | ۰۹:۲۶ کد خبر : ۳۳۶۷ اخبار
کتاب "آشنایی با روش‌های چاپ ماشینی" چاپ شد.

نخستین چاپ کتاب «روش‌های چاپ ماشینی» اثر سید ادریس مستقیم با ویراستاری دکتر سید عبدالهادی شبیری‌نژاد، با شمارگان 1000 نسخه، در 144 صفحه مصور، به بهای 98 هزار ریال منتشر شده است.

مؤلف در بخش ابتدایی کتاب «روش‌های چاپ ماشینی» به تاریخچه چاپ اشاره کرده و چنین بیان کرده است: «چاپ با نام گوتنبرگ گره خورده است. بسیاری از مردم گوتنبرگ را به عنوان مخترع چاپ می‌شناسند. این عنوان برای گوتنبرگ از طرفی درست و از طرفی دیگر نادرست است. زیرا اختراع چاپ مانند بسیاری از اختراعات بشر محصول روندی پیوسته از دانش و تجربه انسانهاست. ولی از طرف دیگر گوتنبرگ انقلابی در دستاوردهای گذشته بد و جهش بزرگی در کار نشر پدید آورد. با این تعبیر شاید چندان هم بیراه نباشد که گوتنبرگ را پدر صنعت چاپ بدانیم.»

«ساختار و تشکیلات سازمانی صنعت چاپ» عنوان بخش دیگر این اثر است. مؤلف در این قسمت توضیح‌هایی درباره واحد چاپی یا چاپخانه اعم از پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ ارائه کرده است.

مخاطب در ادامه، با انواع چاپ و کارکردهای آن‌ها آشنا می‌شوند. روش‌های چاپی که مؤلف به آن‌ها پرداخته است عبارتند از چاپ برجسته لترپرس، چاپ سنگی، چاپ فلکسو، چاپ گود، چاپ سیلک‌اسکرین، چاپ افست، چاپ جوهر افشان، چاپ لیزری و چاپ دیجیتال.

مراحل تهیه فیلم رنگی، آماده‌سازی لی‌آت، صفحه‌بندی و مونتاز اتوماتیک، نشر رومیزی، کپی‌کردن پلیت، لیتوگرافی، زینک، تولید پلیت برجسته، آماده‌سازی سیلندر هلیوگراور، حکاکی الکترونیک، قالب یا چارچوب و استنسیل از دیگر بخش‌های این کتاب هستند.
در ادامه، مطالبی درباره آهار زنی، خمیر مکانیکی، خمیر شیمیایی، کاغذ و مقوای بازیافتی، مرکب در چاپ، هماهنگی مرکب و انواع چاپ، نظارت بر چاپ، وظایف ناظر چاپ و برخی اصطلاحات رایج در چاپ ارائه شده است.