چاپ کتاب زندگی با پیچیدگی توسط عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری

۰۶ اسفند ۱۳۹۸ | ۲۰:۴۵ کد : ۵۲۱۸ اخبار

کتاب زندگی با پیچیدگی با محتوای چند رشته ای خود که توسط نظریه پرداز معروف حوزه طراحی پژوهی "دونالد ای نورمن" نوشته شده است دغدغه های جذابی در جزئیات طراحی به ویژه طراحی هر آنچه به زندگی روزمره ارتباط دارد می پردازد. در مقدمه کتاب آمده است:

"کاش فناوری امروز ساده تر بود. این تاسفی جهانی است، اما اشتباه است. ماسادگی را نمی خواهیم. ابزارهای ساده به اندازه کافی خوبی نیستند. جهان پیچیده است، ابزارهای ما باید با پیچیدگی، سازگار باشند. سادگی باید به پیچیده تر از آنجه ما فکر می کنیم، تبدیل شود. نورمن در کتاب محرک و آموزنده ی زندگی با پیچیدگی» می نویسد که پیچیدگی فناوری ما باید انعکاس پیچیدگی و غنای زندگی هایمان باشد. مشکل، پیچیدگی نیست بلکه طراحی بد است. طراحی بد، اشیاء را بیش از حد لزوم پیچیده و ما را دچار سردرگمی می کند. طراحی خوب، می تواند پیچیدگی را رام نماید. نورمن دورهای سریع در زمینه خاصیت های پیچیدگی به ما ارائه میدهد، حتی چیزهای ساده مثل نمکدان ها، درها و کلید لامپها، وقتی که ما باید با هرکدام از آنها که تاحدی متفاوت هستند روبرو شویم می توانند پیچیده باشند. او اشاره می کند که مدیریت پیچیدگی فرآیندی مشارکتی است. طراحان باید رد اشیاء را طوری طراحی کنند که پیچیدگی را رام کنند. اما ما نیز باید وظیفه مربوط به خود را انجام دهیم، باید از زمان برای یادگیری ساختار و تمرین مهارت ها استفاده نماییم. این گونه می توانیم در خواندن، نوشتن، راندن یک ماشین و اجزای یک بازی ورزشی و در نهایت بر ابزارهای پیچیده مان مسلط شویم. پیچیدگی خوب است. سادگی گمراه کننده است. زندگی خوب، پیچیده، غنی و با ارزش است. به شرط اینکه قابل درک، منطقی و معنی دار باشد."

ترجمه این کتاب با هدف آشنایی مخاطبین عام و خاص با موضوع پیچیدگی در طراحی انجام گردید. این ترجمه توسط  دکتر رضا نقدبیشی عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری، حمید نقدبیشی فارغ التحصیل کرشناسی ارشد پژوهش هنر و کارشناسی ارشد طراحی صنعتی از دانشگاه تهران و افشین اسماعیلی دانش پژوه دوره دکتری تخصصی معماری و توسط انتشارات افزون به چاپ رسیده است.